UV potisk polystyrenu

Dobrý den podruhé

tak jak jsem již naznačoval v předchozím příspěvku polystyren je a jeho deriváty jsou materiál vděčný, a kromě standardních výřezů, fontů, grafických prvků a log je skutečně možné z něj dělat cokoliv. Stačí když máte šikovného operátora, či člověka se zkušenostmi.

Před Vánocemi jsme hledali skutečně levný a trvanlivý materiál s co nejjednodušší opracovatelností, který by svou hloubkou vypadal festovně. Tak určitě máme tady spousty kartónů, výseků ze dřeva či plastů. Nicméně ne vše se hodí do exteriéru a mráz a sníh není přítel ani kartonů ani plastů, zejména pro jejich změnu stavu a tendenci lehce řečeno se stávat křehkými.

Tedy kolegové dali hlavy dohromady a zrodila se myšlenka vyzkoušet potisknout přímo modelářský polystyren technologií UV. Výhodou této technologie je možnost zvednout si portál tiskových hlav na požadovanou výšku, tak proč nezkusit přímý potisk polystyrenu. Funguje to skvěle a je to neuvěřitelný luxus. Vrstva tisku encapsuluje póry, které jsou přirozené tomuto materiálu a vytvoří jednolitou skořápku. Tisk na polystyrenu je famózní, nejenom famózní, ale doslova krásný.

Neuvěřitelné je, jak jednolitá plocha vzniká, jak barvy fungují, a hlavně i při potřebě nanést v ploše CMYKEM požadovanou barvu je to funkční. Samotný scratch resistant je v podstatě vyšší než pevnost materiálu pod ním, tedy samotný polystyren.

Opravdu jsem byl výsledkem mile překvapen a rád bych vám tuto službu nabídnul. Za poměrně nízký pořizovací náklad, v porovnání s reklamou z plechu, nebo plastu, můžete mít 3D logo v plné barevnosti. Pokud vás tohle zaujme klidně napište co byste potřebovali, myslím, že jsme schopni vytisknout téměř cokoliv. Fakt dobrý! Příště bych se trošku odklonil od polystyrenu a když už jsme světelná reklama, tak bych popsal, s čím děláme a jak to děláme.

Patrick Gillar